Vas 12, 2024

„EMBank“ prisijungė prie Lietuvos verslo konfederacijos

Titulinis - „EMBank“ prisijungė prie Lietuvos verslo konfederacijos

„European Merchant Bank“ (EMBank) prisijungė prie vienos didžiausių verslą vienijančių organizacijų Lietuvoje – Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) bendruomenės ir tapo jos nariu.

„Didžiuojamės galėdami prisijungti prie asociacijos, besivadovaujančios modernaus bei atsakingo verslo standartais. Narystė LVK mums reiškia didžiulį įvertinimą ir galimybę prisidėti prie smulkiojo ir vidutinio verslo augimo Lietuvoje. Mūsų bankas smulkioms ir vidutinėms įmonėms gali pasiūlyti platų finansavimo galimybių spektrą, mokėjimo priemonių ir vertingų įžvalgų“, – sako „EMBank“ vadovas Sarp Demiray.

LVK vadovas Andrius Romanovskis sveikino „EMBank“ prisijungus ir pabrėžė, kad finansų sektoriaus atstovų narystė – labai svarbi konfederacijos nariams, ypač šiuo neapibrėžtu ekonominiu laikotarpiu.

„Tebematome, kad prieinamumas prie finansavimo verslui Lietuvoje išlieka ribotas, o siekiant paskatinti ekonomikos atsigavimą, verslui itin reikalingos investicijos. Todėl džiaugiamės, kad prie Lietuvos verslo konfederacijos prisijungė finansų rinkos dalyvis „EMBank“, besispecializuojantis smulkaus ir vidutinio verslo finansavime“, – teigia A. Romanovskis.

LVK – itin svarbi bei plati organizacija, šiuo metu atstovaujanti 36 verslo asociacijoms ir 3,5 tūkst. įmonių, sukuriančių apie ketvirtadalį visos Lietuvos BVP. Konfederacijos duomenimis, jos yra sukūrusios 200 tūkst. darbo vietų, tai sudaro 15 proc. iš visų 1,3 mln. Lietuvos dirbančiųjų. LVK atstovauja moderniam ir atsakingam verslui bei siekia sudaryti geriausias sąlygas kurti vertę Lietuvoje. Pagrindinės organizacijos narių verslo sritys: aukštosios technologijos, mokslas ir švietimas, teisės, finansų bei logistikos paslaugos.

„EMBank“ turi Europos Centrinio Banko (ECB) išduotą licenciją ir yra SEPA, SWIFT ir TARGET2 narys. Bankas teikia apyvartinio kapitalo ir investicines paskolas, ypač mažoms ir vidutinėms įmonėms. Bankas taip pat siūlo bankininkystės, kaip paslaugos (angl. Banking as a Service, BaaS), sprendimus.